31 Ekim 2008 Cuma

Tatil dönüşü..


Kindergarten grubunda önce Melike ablaları onlara resimli elif be kartları dağıttı..Tabii zel harfine kadar..Çocuklar zele kadar bütün harfleri tanıyorlar..

Biraz hac provası yaptıktan sonra çocukların en sevdiği bölüme geldi sıra.Spongebob'un maceraları:


Bu sefer spongebob ve patrıck parka gitmeye niyet ederler,yolda karşılarına Gary çıkar,çok acıkmıştır ama yemek yiyemiyordur,çünkü yemeğe başlarken ne söyleyeceğini unutmuştur..Çocuklar hemen cevap verir(Mümkünse melodiyle) 'Yemekten önce bismillah,sonrası elhamdülıllah'...S ve p mutlu mesut yola devam ederken,karşılarına kötülerin babası Plankton çıkar!Onu da ihlas suresini okuyarak geçmeyi başarırlar..Tam yaklaştık parka derkeeeen,para meraklısı mr.Krebs karşılarına çıkar..Onu da öğrendikleri ilahiyi söyleyerek başlarından def ederler...Sonunda da parka ulaşırlar..

.

4 Ekim 2008 Cumartesi

Son ders

Cumartesi 7-10 grubumuzla son dersimizdi.Bu dersimizde ramazan bayramı tebrik kartları hazırlayıp biraz bayram sohbeti yaptık..Onların heyecanları o kadar farklı oluyor ki,özenmemek elde değil..Çoğu 3 gün öncesinden bayram kıyafetini asmışlardı bile..Onları birer hikaye kitabı ve de çikolatayla evlerine gönderdik.


Birlikte bestelediğimiz oruç ilahisi,iftar duası ve ettehiyyatü duası bu ramazanda cebimizde..Şimdi öğrenecekleri Allahümme salli-barik dualarına da kısa bir giriş yaptık.

Ödev:2 hafta tatil var...Tatil boyu ramazanda yapılanların tekrarından başka ödevimiz yok...


30.gün 30.cüz

İnfitar 1-6. Gökyüzü yarıldığı zaman, yıldızlar döküldüğü zaman, denizler birbirine katıldığı zaman, kabirlerin içindekiler dışarı çıkarıldığı zaman, insanoğlu (yapıp) gönderdiklerini ve (yapamayıp) geride bıraktıklarını bir bir anlar. Ey insan! İhsanı bol Rabbine karşı seni aldatan nedir?

29.gün 29.cüz

Kıyamet 26-30. Artık gözünüzü açın! Ne zaman ki can köprücük kemiğine dayanır, "Tedavi edebilecek kimdir?" denir. (Can çekişen) bunun gerçek bir ayrılış olduğunu anlar. Ve bacak bacağa dolaşır. İşte o gün sevkedilecek yer, sadece Rabbinin huzurudur.

28.gün 28.cüz

Mümtehine 3. Kıyamet günü yakınlarınız ve çocuklarınız size fayda vermezler. Çünkü Allah aranızda karar verecektir. Allah, yaptıklarınızı görendir.

27.gün 27.cüz

Rahman 26. Göklerde ve yerde olan herşey yok olmaya mahkumdur

26.gün 26.cüz

Hucurat 11. Ey müminler! Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın. Belki de onlar, kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir isimdir! Kim de tevbe etmezse işte onlar zalimlerdir.

25.gün 25.cüz

Şura 36-39. Size verilen şey, yalnızca dünya hayatının geçimliğidir. Allah'ın yanında bulunanlar ise daha iyi ve daha süreklidir. Bu mükafat iman edenler ve Rablerine dayanıp güvenenler içindir. Onlar, büyük günahlardan ve hayasızlıktan kaçınırlar; kızdıkları zaman da kusurları bağışlarlar. Yine onlar, Rablerinin davetine icabet ederler ve namazı kılarlar. Onların işleri, aralarında danışma iledir. Kendilerine verdiğimiz rızıktan da harcarlar. Bir haksızlığa uğradıkları zaman, yardımlaşırlar.

24.gün 24.cüz

Fussilet 34-36. İyilikle kötülük bir olmaz, Sen (kötülüğü) en güzel bir şekilde önle. O zaman seninle arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki candan bir dost olur. Buna (bu güzel davranışa) ancak sabredenler kavuşturulur; buna ancak (hayırdan) büyük nasibi olan kimse kavuşturulur. Eğer şeytandan gelen kötü bir düşünce seni dürtecek olursa, hemen Allah'a sığın. Çünkü O, işiten, bilendir.

23.gün 23.cüz

Zümer 9. Yoksa geceleyin secde ederek ve kıyamda durarak ibadet eden, ahiretten çekinen ve Rabbinin rahmetini dileyen kimse (o inkarcı gibi) midir? (Resulüm!) De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu ancak akıl sahipleri bunları hakkıyla düşünür

22.gün 22.cüz

Ahzap 72. Biz emaneti, göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar bunu yüklenmekten çekindiler, (sorumluluğundan) korktular. Onu insan yüklendi. Doğrusu o çok zalim, çok cahildir.

21.gün 21.cüz

Ankebut 45. Sana vahyedilen Kitab'ı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki, namaz, hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette (ibadetlerin) en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir.

20.gün 20.cüz

Kasas 84. Kim bir iyilik getirirse ona bundan daha hayırlı karşılık vardır. Kim bir kötülük getirirse, o kötülükleri işleyenler, ancak yaptıkları kadar ceza görürler.

19.gün 19.cüz

Furkan 63-65. Rahman'ın(has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler (geçerler); gecelerini Rablerine secde ederek ve kıyam durarak geçirirler. Ve şöyle derler: Rabbimiz! Cehennem azabını üzerimizden sav. Doğrusu onun azabı gelip geçici değil, devamlıdır.

18.gün 18.cüz

Müminun 14. Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yapıpyaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir

17.gün 17.cüz

Meryem 87,88. Zünnun'u da (Yunus'u da zikret). O öfkeli bir halde geçip gitmişti; bizim kendisini asla sıkıştırmayacağımızı zannetmişti. Nihayet karanlıklar içinde: "Senden başka hiçbir tanrı yoktur. Seni tenzih ederim. Gerçekten ben zalimlerden oldum!" diye niyaz etti. Bunun üzerine onun duasını kabul ettik ve onu kederden kurtardık. İşte biz müminleri böyle kurtarırız.

16.gün 16.cüz

Meryem 96. İman edip de iyi davranışlarda bulunanlara gelince, onlar için çok merhametli olan Allah, (gönüllerde) bir sevgi yaratacaktır.

15.gün 15.cüz

Kehf 23,24. Hiçbir şey için "Bunu yarın yapacağım" deme.Ancak Allah dilerse (yapacağım de). Unuttuğun zaman Allah'ı an ve "Umarım Rabbim beni,doğruya daha yakın olana eriştirir."de

14.gün 14.cüz

Nahl 71. Allah kiminize kiminizden daha bol rızık verdi. Bol rızık verilenler, rızıklarını ellerinin altındakilere verip de bu hususta kendilerini onlara eşit kılmazlar. Durum böyle iken Allah'ın nimetini inkar mı ediyorlar?

13.gün 13.cüz

Rad 28-29. Bunlar, iman edenler ve gönülleri Allah'ın zikriyle sükunete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.İman edip iyi işler yapanlara ne mutlu! Varılacak güzel yurt da onlar içindir..

12. gün 12.cüz

Hud 114. Gündüzün iki ucunda, gecenin de ilk saatlerinde namaz kıl. Çünkü iyilikler kötülükleri (günahları) giderir. Bu, öğüt almak isteyenlere bir hatırlatmadır.